Ridley Scott: Superhelte film er røvkedelige

I et nyt interview siger Ridley Scott, (en smule bramfrit vil nogen måske mene), at superhero film er røvkedelige og de fleste superhelte filmmanuskripter er noget lort.

MAGASIN OM FILM, TV OG MEDIER

Alle artikler

Nyheder

Ridley Scott

En af Frontrows helt store favoritter filminstruktøren Ridley Scott lægger sjældent fingrene imellem, når han bliver bedt om at sige sin mening.

I et nyt interview siger Ridley Scott, (en smule bramfrit vil nogen måske mene), at superhero film er røvkedelige og de fleste superhelte filmmanuskripter er noget lort.

Ridley Scotts udtalelse falder i et interview med filmmediet Deadline 12. november 2021.

Shitstorm anyone?

En anden af vores helte filminstruktøren Martin Scorsese har tidligere udtalt nogenlunde det samme – på en lidt mere diplomatisk facon.

Scorsese røg ud i det, der på moderne dansk kaldes en shitstorm på de sociale medier.

Vi tror ikke det er nødvendigt at forklare hvad en shitstorm på de sociale medier er…

I det meget omtalte interview, som Martin Scorsese gav i 2019 til filmmediet Empire, kaldte Scorsese Marvels filmunivers for “not cinema“.

Scorsese sammenligende Marvels filmunivers med temaparker som f.eks. DisneyWorld.

Det udløste dengang en masse kritik af Scorsese – på de sociale medier…

Who gives a f***

Ridley Scott virker til at være totalt ligeglad med hvad andre mener om hans meninger – for eksempel om superhelte film.

Hvis de allerstørste filmgenier vi har tilbage i verden skal underkaste sig synes’eriet på de sociale medier, så vil den sidste rest af fornuft forsvinde fra planetens overflade…

Men hvem siger også noget om det?

Folk i alle aldre vælter ind i biograferne hver gang der udsendes en ny episode i Marvel universet, og filmene sætter igen og igen salgs- og box-office rekorder.

Da Marvels og Disneys Avengers: Endgame åbnede i Danmark satte filmen rekord med den største indtjening og flest solgte billetter i filmens åbningsweekend.

Alive and kickin’

Ridleys Scotts mening om superhelte film fylder ikke meget i Deadlines interview med Ridley Scott.

Den er mere en sidebemærkning i et fyldigt interview med den filmaktuelle Ridley Scott.

Interviewet har den lange titel Ridley Scott Won’t Let Age Or Pandemic Slow A Storytelling Appetite That Brought ‘House of Gucci’ & ‘The Last Duel’ Napoleon & More ‘Gladiator’ Up Next (pyha) og handler om andet og mere end superhelte film.

Interviewet handler blandt andet om de to nye film, House of Gucci (2021) og The Last Duel (2021) som Ridley Scott er aktuel med lige nu.

Frontrow.dk skrev for ca. halvandet år siden om planerne for det første filmprojekt mellem Ridley Scott, Matt Damon og Ben Affleck i The Duel.