Harvey Weinstein kendt skyldig

Den tidligere filmproducent Harvey Weinstein blev i går ved retten på Manhatten i New York kendt skyldig i anklagerne om voldtægt og seksuelle overgreb på kvinder.

MAGASIN OM FILM, TV OG MEDIER

Alle artikler

Ved retten på Manhatten i New York City i går blev den tidligere så magtfulde filmproducent Harvey Weinstein kendt skyldig i anklagerne om voldtægt og seksuelle overgreb på kvinder.

Ved retten i New York i distriktet på Manhatten blev Harvey Weinstein kendt skyldig i to af en jury i fem anklager om seksuelle forbrydelser og overgreb.

Han blev frifundet for tre andre tiltaler om det samme.

Retssagen mod Weinstein her været præget af et meget stort antal kvinder, der har rettet stort set de samme anklager om seksuelle overgreb af enhver art mod Weinstein.

Frit fald fra magtens tinde

Historien om Harvey Weinstein er historien om faldet fra magtens tinder for en særdeles magtfuld og indflydelsesrig person i Hollywood.

Det er også historien om en person, der efter de mange kvinders anklager at dømme, slet ikke formåede at tænke med det hoved, der sidder øverst på enhver mand, og som rummer det organ, der sætter (nogle) mænd i stand til at tænke sig om…

Hasteindlagt

Kort efter domsafsigelsen blev Harvey Weinstein akut indlagt på hospital.

Weinstein blev dårlig på turen til fængslet – det berygtede Rikers Island Prison.

Ifølge flere medier klagede Weinstein over stærke smerter i brystet.

#MeToo

Det var anklager om seksuelle overgreb fra et stort antal kvinder i Hollywood i 2017 mod Harvey Weinstein, der førte til hans hurtige og drastiske fald fra magtens tinder i Hollywood, og til retssagen mod ham.

Anklagerne fra de mange kvinder er tæt forbundet med #MeToo-bevægelsens opståen.

Millioner af kvinder over hele verden, blandt andre Gwyneth Paltrow, Ashley Judd, Jennifer Lawrence og Uma Thurman, begyndte nu at dele deres oplevelser om seksuelle overgreb på en mere samlet og struktureret måde på sociale medier under hashtagget #metoo.

Harvey Weinstein og Miramax

Harvey Weinstein grundlagde i 1979 det uafhængige produktionsselskabt Miramax sammen med sin bror Bob Weinstein.

Weinstein brødrene havde stor succes med deres uafhængige produktionsselskab Miramax.

Miramax film som Stephen Soderberghs Sex, Lies, and Videotape fra 1989, Neil Jordans The Crying Game fra 1992, John Maddens Shakespeare in Love fra 1994 og ikke mindst Quentin Tarantinos Pulp Fiction fra 1994, betød at Miramax blev anerkendt i Hollywood og opnåede adskillige Oscars og Oscar nomineringer for deres film.

I 1993 opkøbte Disney Company Miramax og overtog kontrollen med selskabet, men lod The Weinsteins blive ved roret indtil begge brødre forlod Miramax i 2005.

The Weinstein Company

I 2005 oprettede de to Weinstein brødre selskabet The Weinstein Company, der også var et uafhængigt produktionsselskab med base i New York City.

Her fortsatte de deres uafhængige model for filmproduktion og producerede igen en række meget succesfulde film.

Quentin Tarantinos Inglourious Basterds fra 2009, Tom Hoopers The King’s Speech fra 2010, David O. Russels Silver Linings Playbook fra 2012 og Quentin Tarantinos Django Unchained fra 2012 er blandt nogle af de film, der gjorde The Weinstein Company ligeså succesfuld som Miramax.

Skriv en kommentar