Tiltalen mod Alec Baldwin droppes

Anklagemyndigheden i New Mexico har besluttet at droppe tiltalen for uagtsomt manddrab mod Alec Baldwin.

MAGASIN OM FILM, TV OG MEDIER

Alle artikler

Den særlige anklagemyndighed i delstaten New Mexico i USA har besluttet at tiltalen mod Alec Baldwin droppes.

Baggrunden for beslutningen er ifølge en udtalelese den 20/4 2023 fra specialanklagerne Kari Morrissey og Jason Lewis, til blandt andet CNN, at på baggrund af nye oplysninger i sagen, kan anklagemyndigheden ikke længere fortsætte efterforskningen indenfor den givne tidsramme.

Alec Baldwin har været tiltalt for uagtsomt manddrab siden den tragiske ulykke under filmoptagelser i New Mexico, i USA i oktober 2021, hvor en filmfotograf blev dræbt af et vådeskud fra et rekvisitvåben.

Beslutningen om at droppe tiltalen for uagtsomt manddrab skyldes blandt andet at der, ifølge CNN, er kommet oplysninger frem om at den rekvisitpistol, som Alec Baldwin benyttede, var blevet ændret/modificeret kort tid før optagelserne.

Tiltalen ændret i mildere retning

Anklagemyndigheden i New Mexico ændrede allerede for et stykke tid siden tiltalen mod Alec Baldwin til ikke også at omfatte en bevidst ændring af rekvisitvåbnet.

Nu er der så kommet yderligere oplysninger frem om at rekvisitvåbenet åbenbart er blevet ændret af nogen kort tid før optagelserne.

Nu droppes tiltalen mod Alec Baldwin helt:

“We therefore will be dismissing the involuntary manslaughter charges against Mr. Baldwin to conduct further investigation.”

Kari Morrissey og Jason Lewis, specialanklagere til CNN

Rekvisitør også tiltalt

Samtidig med tiltalen mod Alec Baldwin blev der rejst tiltale for uagtsomt manddrab mod Hannah Gutierrez-Reed, der er den våbenkyndige/rekvisitør, der tog sig af rekvisitvåben under optagelserne til Rust.

Tiltalen mod Hannah Gutierrez-Reed er fortsat gældende ifølge den særlige anklagemynighed, selvom ændringen af tiltalen også gælder for hende.

Sagen kan genoptages

Selvom anklagemyndigheden i New Mexico nu altså har besluttet helt at droppe tiltalen mod Alec Baldwin, så betyder det ikke, at sagen ikke kan genoptages.

This decision does not absolve Mr. Baldwin of criminal culpability and charges may be refiled.

Kari Morrissey og Jason Lewis, specialanklagere til CNN

En meget ulykkelig begivenhed

Baggrunden for sagen er en tragisk hændelse på et såkaldt film-set, hvor blandt andre Alec Baldwin var igang med optagelser til en ny Western Rust.

Under optagelserne blev filmfotografen Halyna Hutchins dræbt af et vådeskud fra en rekvisit pistol, som Alec Baldwin brugte under optagelserne.

Filmens instruktør Joel Souza blev hårdt såret ved samme ulykke.

Rust er en Western, der er skrevet af Joel Souza og Alec Baldwin med Baldwin i hovedrollen.

Baldwin er også en af filmens producenter.

Efter ulykken blev der rejst tiltale mod Alec Baldwin for uagtsomt manddrab.

Sagen er både tragisk og mystisk.

Hvordan er det muligt at der sidder ‘rigtig’ dræbende ammunition i en rekvisitpistol?

Det burde jo ikke kunne lade sig gøre…

Rekvisitvåbnet er ifølge den særlige anklager blevet ændret kort tid før optagelsene.

Men af hvem?

Tiltalen mod Alec Baldwin og Hannah Gutierrez-Reed blev jo ændret i mildere retning for et styke tid siden, så dem mistænker anklagerne vel ikke længere for det…?

Forsvarere forventer frifindelse

Hannah Gutierrez-Reeds forsvare udtalte i går, efter nyheden om at tiltalen mod Alec Baldwin bliver droppet, at de forventer det samme sker for deres klient og at hun frifindes for alle anklager.

Med til historien hører at den oprindelige anklager i sagen, Andrea Reeb, blev sammen med Santa Fes offentlige anklager Mary Carmack-Altwies, tvunget til at forlade sagen og blev erstattet af et nyt team hos den særlige anklagemyndighed i New Mexico.

De var begge inhabile på grund af politisk arbejde ved siden af deres juridiske gerning.

Det var først da Alec Baldwins forsvarere indgav en protest mod Andrea Reeb for inhabilitet, at der blev udpeget nye anklagere i sagen.

Ifølge de anklagedes forsvarere har de nye særlige anklagere Kari Morrissey og Jason Lewis langt mere engagerede og udviser en helt anden interesse i at nå frem til sandheden om hvad der rent faktisk skete den 21. oktober 2021.