Sam Mendes skal lave film om The Beatles

Oscarvinderen Sam Mendes skal instruere en film om hvert medlem af 'the Fab Four'.

MAGASIN OM FILM, TV OG MEDIER

Alle artikler

Nyheder, Nyheder 2024

Den britiske filminstruktør Sam Mendes skal lave fire film om The Beatles.

Oscarvinderen Sam Mendes, der vandt sin første Oscar for American Beauty (1999), skal instruere en film om hvert medlem af ‘the Fab Four‘.

Det skriver BBC News i dag.

The Fab Four

Popgruppen, der i begyndelsen af1960’erne forandrede ikke blot musikken som kunstart, men selve verden med deres iørefaldende og lettilgængelige popmusik.

Senere i sidste halvdel af 1960’erne og især i starten af 1970’erne blev musikken fra The Beatles mere indadvendt, eftertænksom og eksperimenterende.

Det fantastiske eventyr om The Beatles sluttede brat i 1970, da gruppen blev opløst.

Stærke penge bag projektet

Det produktionsselskaberne Sony Pictures (USA) og Neal Street Productions (Storbritanien), der finansierer projektet.

Filmene skal efter planen have premiere i 2027.

Ifølge BBC News siger Sam Mendes, at han er “beæret over at fortælle historien om det største rockband nogensinde“, og siger (lidt kryptisk) at han glæder sig til at “at udfordre forestillingen om, hvad en tur i biografen vil sige“.

Opbakning til projektet fra alle

De to tilbageværende oprindelige medlemmer af The Beatles, Paul McCartney og Ringo Starr, har samen med familierne til John Lennon og George Harrison, alle givet tilladelse og musikrettigheder til de fire film.

Sam Mendes skal lave film om The Beatles - John Lennon 1974
John Lennon 1974. Foto: Tony Barnard, Los Angeles Times. CC BY 4.0

John Lennon, der sammen med Paul McCartney skrev og komponerede langt størstedelen af The Beatles musik, blev myrdet på åben gade i New York City i 1980.
( – dagen var en af denne skribents allermørkeste og mest triste dage.)

Sam Mendes skal lave film om The Beatles - George Harrison 1974
George Harrison 1974. Foto: David Hume Kennerly. Public domain.

George Harrison, der var med til at grundlægge The Beatles, og primært var lead guitarist i The Beatles, døde af kræft i 2001.

Det er ifølge en udtalelse fra de to selskaber den første gang, at The Beatles og firmaet bag The Beatles Apple Corps, (udtales på engelsk som ‘æbleskrog’), har givet fulde rettigheder til både historien om The Beatles og deres musik.

Rettighederne til The Beatles musik, deres historie og meget andet er blandt de bedst bevogtede copyrights i musikhistorien.